U bent hier: Nieuws » 2020 » 8-2-2020 sv Ens – De Sweach.

8-2-2020 sv Ens – De Sweach.

8-2-2020 sv Ens – De Sweach

Vandaag moest Ens het thuis opnemen tegen De Sweach uit Beesterzwaag. Uit was het 0-0 gebleven, mede ook door een uitstekende keeper bij de gasten. Ook was winst vandaag belangrijk om nog een klein beetje aansluiting te houden bij de nr’s 3,4 en 5. Om 14:30 klinkt het fluitsignaal voor de aftrap. Ens begint sterk aan de wedstrijd en vooraf was gemeld aan de mannen dat we vandaag iets meer op de aanval gingen spelen. Wat in de 2e minuut de 1ste mogelijkheid voor Koen oplevert, maar op het laatst sprong de bal van zijn voet af. Ook De Sweach mag een keer op doel schieten, een schot van 18m vliegt zonder gevaar recht in de handen van Richard. Ens speelt de 1ste 20min prima, maar tot echte kansen wou het nog niet komen, want vaak was de eind pass slordig. In de 23ste krijgt Ens de mogelijkheid om te scoren. Hoge voorzet op Remco, schot keeper redt goed, rebound voor Koen, keeper redt weer, bal komt bij Kay, die probeert te scoren, maar weer staat de keeper in de weg. En dit wisten we al van die keeper dat hij er wel wat van kon. Maar in de 35ste minuut weet Ens hem dan toch te passeren. Weer een hoge voorzet op Remco, aanname, schot, maar weer redt de keeper. Bal komt in de rebound bij Koen, en die kan hem simpel binnen tikken, 1-0. Rust. Na een bakkie thee komt Ens erg sterk uit de kleedkamer, als alle supporters nog in de kantine staan aan hun bakkie koffie of glaasje bier, weet Ens al te scoren in de 46ste minuut. Koen krijgt de bal aan de zijlijn op het middenveld ingespeeld. Zegt voordat hij de bal speelt, let op hier komt een pracht pass. Hij legt de bal prachtig bij Remco neer, die hierdoor op de keeper af kan en beheerst weet te scoren, 2-0. Een kwartiertje later krijgt Remco weer kans om te scoren. Zijn 1ste schot gaat net naast en bij de volgende ligt de keeper in de weg. De Sweach doet vandaag wel mee, maar komen vaak net te kort om bij het doel van Ens te komen, waardoor Richard het vandaag niet moeilijk heeft. De 3-0 komt ook nog op het scorebord. Een goeie aanval over rechts. Mark speelt de bal laag en strak voor het doel, alleen hij is net te scherp voor Tony. Tony houdt de bal net binnen, legt hem terug op Remco, en die weet de bal onder de keeper door te schieten, een klein cadeautje van hem. Dit is ook de eindstand. Een redelijk sterke wedstrijd van Ens kant, alleen mag de passing in de eindfase van de aanval wel iets nauwkeuriger. Komende 2 weken is Ens vrij, de volgende is op schrikkeldag 29 februari thuis tegen Heerenveen. Tot dan!!