U bent hier: Nieuws » 2020 » Ens verliest inhaalwedstrijd.

Ens verliest inhaalwedstrijd.

25-1-2020 v.v. Heerenveen – sv Ens

Vandaag moest Ens aantreden voor de inhaalwedstrijd tegen Heerenveen. Heerenveen heeft vandaag aan een puntje genoeg om de 1ste periode te pakken. Maar omdat ze de laatste 3 duels verloren hadden, was hun vertrouwen een beetje weggezakt. Hopende dat Ens hier van zou kunnen profiteren. Mede door wat geblesseerde en afwezige spelers, vertrok Ens vandaag met 13 man naar Heerenveen. De spelers en staf zijn vandaag ook in het nieuw gestoken, prachtige tenues en trainingspakken, dus aan het materiaal zo het vandaag niet kunnen liggen. Om 14:30 klinkt het fluitsignaal voor de aftrap, met een gewijzigde en iets defensievere opstelling, zou Ens proberen om Heerenveen tegen te houden. Na 10 min valt voor Ens het 1ste noodlot al. John valt geblesseerd (op het oog  een spierblessure in zijn bovenbeen) uit. Remco moet zich daardoor al snel klaarmaken, Michiel neemt de plek van John in en Remco komt naast Roy te staan. De 1ste 20 min houd Ens redelijk stand, het spel speelt zich hierdoor veel op het middenveld af. Maar in de 24ste minuut krijgt Ens zelfs de 1ste mogelijkheid om te scoren. Een fout van Heerenveen op het middenveld, Tony onderschept de bal, stuurt Kay weg, die alleen op de keeper afgaat, schiet, maar schiet alleen niet goed in, waardoor de keeper de bal tegenhoudt, dit was een grote kans op de 0-1. Heerenveen krijgt na 36 minuten hun 1ste grote kans op de 1-0, maar Richard pakt deze goed, en de bal gaat via de spits over de achterlijn vind de scheids. Alleen vlagt Piet voor een corner. En tja uit die corner kopt de spits de bal achter Richard, 1-0. Vlak voor rust komt Ens weer terug in de wedstrijd. Tony onderschept de bal op het middenveld, omspeelt enkele spelers en geeft de bal vanaf de achterlijn hoog voor op het hoofd van Kay, en die weet de bal binnen te koppen, 1-1 in 45ste minuut.  Rust. Er lopen al enkele spelers op hun tandvlees (Remco tik op zijn enkel, Richard schop op zijn arm gehad, Manasse stijve kuit, Michiel last van zijn lies) en ook het erg zware en slechte veld helpt hier ook niet bij. Maar na een bakkie thee en wat smeerseltjes treed iedereen weer aan voor de 2e helft. Kort na rust in de 51ste minuut krijgt Ens de 2-1 om de oren. Ens verliest de bal op het middenveld, de bal wordt gespeeld op de rechtsbuiten, Toer staat niet helemaal lekker gepositioneerd, waardoor de speler op Richard af kan, en de bal in de verre hoek binnen kan schieten. Beide ploegen krijgen nog wat kleine kansjes om te scoren, maar veel gevaar komt hier niet uit. Ens gaat de laatste 10 minuten wat proberen te forceren, door iets aanvallender te gaan spelen. Ze nemen hierdoor ook iets meer risico, waardoor het ook opener achterin ligt. Ens verliest in de 90ste minuut voorin de bal, de bal wordt direct van achteruit diep op de spits geschoten, deze loopt iedereen er uit en weet de bal binnen te schieten, 3-1. De scheids fluit gelijk voor het einde van de wedstrijd. Het zit Ens dit seizoen nog niet echt mee, ze blijven hierdoor na de 1ste seizoenshelft staan op de 6e plek met 17 punten. Volgende week moet Ens naar Jirnsum toe die een plek onder Ens staat.  Dus Ens zal er vol aan de bak moeten voor een goed resultaat.