U bent hier: Nieuws » 2018 » Afsluiting Ens 1.

Afsluiting Ens 1.

Voetbalvrienden.

Gisteravond het seizoen met de 1e selectie van Ens afgesloten. Eerst een leuke uitdaging om met elkaar via opdrachten uit de escape room te geraken, vervolgens terug naar Ens naar de kantine. Er werd chinees eten aangerukt wat we ons goed hebben laten smaken.

Zoals men ondertussen van mij gewend is zijn er diverse prijzen uitgereikt: Royde Oldewas overduidelijk de topscoorder van het afgelopen seizoen met 13 goals, ManasseKoldewijn sleepte twee prijzen in de wacht nl die van de meeste assists en hij werd het ,,trainingsbeestā€ vanwege de hoogste training opkomst. Tot beste speler werd verkozen Frank Hollewand die gedurende het gehele seizoen het meest constant heeft gepresteerd en daarvoor werd beloond.

Mijn bijzondere dank ging uit naar Henk (die stopt als leider) en Piet als grensrechter c.q. leider, met deze beide clubiconen heb ik 2 en half seizoen uitstekend mogen samenwerken. Met veel inzet en passie voor de club en in dit geval Ens 1 hebben we getracht resultaten en plezier aan elkaar te koppelen. Al waren ze er niet bij, maar ook Erik Hanekamp en Henk Visser heb ik bedankt voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren. Ook zij passen in het rijtje clubmensen waar een vereniging zeer bij gebaat is. Erik hoop en verwacht ik in de toekomst nog eens tegen te komen als hoofdtrainer bij een polderclub misschien zelfs wel bij Ens 1 ( dit is wat mij betreft een aanrader).

Helaas bleven de resultaten uit, het seizoen verliep op zijn zachts gezegd teleurstellend, we eindigden met 19 punten op de 8e plaats en helaas moeten we constateren dat er ook niet heel veel meer in heeft gezeten. We zijn er met zijn allen, en ik voorop, niet in geslaagd een team te smeden dat voor de prijzen kon gaan. Ik heb een lijstje spelers genoemd die de club in de afgelopen 2 jaar om wat voor reden dan ook hebben verlaten of die andere keuzes maakten waardoor ze niet beschikbaar waren voor Ens 1, ik durf rustig te stellen dat met dat lijstje spelers de kans op promotie aanzienlijk groter zou zijn geweest.

Ik was, en ben nog steeds van mening dat Ens qua potentie hogerop hoort en minimaal aan kan sluiten in de 4e klasse bij ploegen als Nagele, Creil en Tollebeek. Ik hoop en verwacht dan ook dat met de inbreng van de aankomende talentvolle A-junioren deze stap op korte termijn gezet kan worden. Ik wens Richard Nijboer met zijn voltallige staf hierbij dan ook alle succes toe. Ik ga het op afstand zeker volgen en als ik de kans krijg kom ik zeker een keer kijken.

Zo eindigt 2 en half seizoen trainerschap bij Ens 1 , ik heb het graag gedaan ondanks het uitblijven van sportieve hoogtepunten. Ik kan zeggen dat ik 99% van de keren fluitend en dus met plezier richting Ens ben gereden voor training en wedstrijd. Ik heb in deze periode fantastische mensen ontmoet en mij dus als mens verrijkt. Ik wens Ens 1 in het bijzonder en daarmee de gehele vereniging heel veel succes en sportieve hoogte punten op de korte maar zeker ook op de lange termijn en wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet bij Ens 1 en voor de periode die ik bij deze club heb mogen meemaken.

Jan Jonkers.

Ā