U bent hier: Nieuws » 2018 » Ens houdt zicht op promotie.

Ens houdt zicht op promotie.

18-5-2019 Espel – sv Ens

Ens houdt zicht op promotie.

Vorige week heeft Ens een goeie overwinning geboekt op Steenwijker Boys 5-2, door goals van Manasse, Kay, Dennis, Tony en Gijs. Door deze winst steeg Ens naar de 2e plaats, in punten gelijk met SVBS, alleen heeft Ens een beter doelsaldo. Espel dat op plek 2 stond, moest naar HJSC, maar die verloren daar met 3-0, mede daar door is HJSC kampioen geworden, en Espel naar plek 4 gezakt op 2 punten achterstand. Dus vandaag moest er gestreden worden voor plek 2 in en tegen Espel. Het was prachtig weer voor een mooie polder derby, met minimaal een bus vol aan supporters uit Ens, dus geweldige omstandigheden, op het veld na dan, wat erg droog en hobbelig was. Half 3 klinkt het fluitsignaal, en Ens gaat goed van start wat in de 4e minuut een kans oplevert voor Kay. Maar zijn schot belandt in het zijnet. Niet veel later krijgt Ens een corner. Tony legt de bal bij Dennis op zijn hoofd, en hij kopt hem binnen, 0-1. Dennis krijgt even later weer een kans, maar zijn schot wordt goed gered door de keeper van Espel. Het 1e kwartier was duidelijk voor Ens, maar Espel kwam mede door veel strijdkracht beter in de wedstrijd. In de 20e minuut levert dit dan hun 1e schot op, maar Richard redt. Tot de 28e minuut, als Ens een corner mag nemen, maar Espel herovert de bal, schieten de bal diep op de spits, deze staat 1 op 1 met Tom. Het wordt een sprintduel, wat de spits wint en hij schiet de bal achter Richard, 1-1. Als 10 minuten later Espel weer in de aanval gaat, steken ze de bal door de verdediging van Ens heen, de speler van Espel omzeilt Richard, maar schiet de bal op de paal, Ens komt hier goed weg. Ens wat ook al na 30 minuten Twan voor Gijs noodgedwongen moest wisselen, die nog niet helemaal herstelt is van zijn blessure, kwam er de 1e helft niet meer aan te pas. Rust 1-1. Het begin van de 2e helft is ook gelijk weer voor Espel, die overal vol bovenop zitten. Dit levert in de 52e minuut ook de verdiende 2-1 op. Als ze de bal weer naar voren knallen, Richard komt uit, maar schat de bal verkeerd in, en stuitert zo over hem heen het doel in. Enkele minuten later moet Ens ook nog met 10 man verder, als Jurre zijn 2e verdiende gele kaart  krijgt. Dus Ens moest met een man minder nog meer gaan strijden. Het levert een vrijetrap op voor Ens, die Tony neemt, maar de keeper redt goed. Er wordt in de 60e minuut dan ook ingegrepen, Robin komt erin voor Gerben, zodat Jim naar de linksback gaat, en Koen komt erin voor Kay.  In de 63e minuut wordt de bal weer hoog in het strafschopgebied van Espel gelegd, Koen kopt, maar kan niet genoeg kracht zetten om te scoren. Ook Espel krijgt nog kansen genoeg om de score te vergroten, maar nu stond Richard wel zijn mannetje, en redde hij een aantal keren goed, zodat hij Ens nog wel in de wedstrijd houdt. Vlak voor het einde gaat Ens alles op alles zetten. Achterin gaan ze 1 op 1 spelen, waardoor Jim naar de rechtsbuiten verhuist. Ens deelt nog enkele kleine speldenprikjes uit, maar de hoop op een punt hier mee te nemen ebt dan ook steeds verder weg. Tot de bal in de 89e minuut voor de voeten van Twan terecht komt, hij bedenkt zich niet, en knalt de bal vanaf 20m met een boog over de keeper heen, 2-2, een geweldige ontlading komt er dan ook uit. Espel komt er dan ook nog een keer uit, maar dit levert hun niks meer op. Een verdiende punt vandaag, nou niet echt. Een gestolen punt kun je het meer noemen. Door deze gestolen punt houd je Espel op 2 punten, die hierdoor 4e blijven. SVBS dat vandaag tegen Heerenveen moesten, speelde ook gelijk. Hierdoor blijft Ens op plek 2 staan, en is alles volgende week nog open wie er op plek 2, 3 en 4 gaan eindigen. Ens moet het dan thuis opnemen tegen Bakhuizen, die strijden ook nog voor een periode, dus zal hopelijk een mooie pot worden, en Ens zal beter voor de dag moeten komen dan vandaag. Hopen op weer genoeg publiek langs de lijn, om de spelers van Ens te steunen in de strijd voor promotitie.

Opstelling: Richard, Jim, Roy, Tom, Jurre, Manasse, Gerben (Robin 60e), Gijs (Twan 30e), Kay (Koen 60e), Tony, Dennis.