U bent hier: Nieuws » 2018 » Ens laat het na.

Ens laat het na.

04-05-2019 IJVC – sv Ens

Ens laat het na.

Na 2 weekenden vrij van de competitie stond vandaag de uitwedstrijd op het programma tegen IJVC uit Ijlst. Tussendoor nog 2 oefen wedstrijden gespeeld te hebben thuis tegen Tollebeek (1-5) en Sleat (5-1). Ging het vandaag weer om het echte werk. De overwinning tegen Sleat had Ens hopelijk wat vertrouwen gegeven, door een prima pot op de mat gelegd te hebben. Vandaag miste Ens, Gerben nog geschorst, Gijs die op het werk een ongelukje had (gekneusd been), Koen K last van zijn knie. Daar tegen over komt Kay weer terug na een blessure, en Twan die ook na een lange blessure terug is. Dus onderweg naar IJlst. De weersvoorspellingen waren voor vandaag ook weer eens niet best, hagel, regen, wind. Eigenlijk wat we de laatste weken altijd op de zaterdag hebben als we competitie spelen, maar daar heeft onze tegenstander ook last van. Ens start vandaag met een andere opstelling als normaal door de afwezige. Iets na half 3 klinkt het startschot voor het begin van de wedstrijd. Het is een beetje aftasten van beide kanten, de wind blaast aardig over het veld, waardoor de bal soms sneller gaat, of juist blijft hangen in de wind. Na 6 min verovert Tony de bal op de helft van ijvc, die vandaag in de spits begon, (door wat trainings achterstand van Koen O). Hij gaat op de keeper af, schiet, maar de keeper redt. Enkele minuten later krijgt Twan de bal op de rand van de 16 door goed druk zetten van Ens. Hij bedenkt zich niet, haalt uit met links, maar via de lat gaat de bal over. Ook ijvc doet vandaag gewoon mee, ze hadden zich voorgenomen door vandaag vol druk te gaan zetten, mede door dat ze niks te verliezen hadden omdat ze halverwege de ranglijst staan, en nergens meer om spelen. Als Ens de bal verliest, loopt een speler van ijvc zo op Richard af, maar zijn schot gaat net naast. Vlak hierna krijgt ijvc weer een kans, maar Richard redt goed op het schot, in de rebound belandt de bal in het zijnet. Dus ijvc laat gewoon van zich horen en zien. Maar als Ens in de 17e min een ingooi krijgt bij de achterlijn van ijvc, komt de bal bij Dennis, hij gooit er een mooie actie uit, speelt hem over naar Tony, en via hem komt de bal bij Kay, die de 0-1 op het bord zet. De minuten hierna gebeurt er niet zoveel, het spel gaat wat over en weer. Waardoor ijvc wat meer grip krijgt op het spel. In de 35ste min leidt dit tot een steekpass door de verdediging van Ens, en daar staan ineens 2 spelers vrij voor Richard, maar dit levert nog geen goal op, de bal belandt op de paal. Als even later ijvc de bal weer heeft op de helft van Ens, spelen ze de bal breed naar een opkomende verdediger, Ens vergeet mee te lopen, hij haalt uit van 20m, Richard redt nog maar krijgt de bal niet klem, dus in de rebound scoort ijvc de 1-1. Lang kunnen ze hier niet van genieten. Als de verdediging van ijvc een fout maakt achterin, kan Tony zo met de bal door lopen en scoren, 1-2 in 39ste min. Hopelijk houdt Ens dit vast tot de rust. Maar als er een diepe bal wordt gegeven op de rechtsbuiten van ijvc, staan er enkele spelers van Ens niet op te letten, bal wordt voor gegeven en de 2-2 ruststand komt op het bord. Rust, er wordt wat omgezet bij Ens, Koen O weer in de spits, Tony weer terug op het middenveld en Jurre weer terug naar zijn plek in de verdediging. Ens wat gelijk goed begint aan de 2e helft met de wind in de rug, en dit levert enkele schotjes op. Maar echte kansen levert dit niet op, tot de 60ste minuut. Diepe bal op Koen, hij geeft de bal voor over de grond op Kay, hij haalt uit, maar maait over de bal heen, deze 100% kans levert geen goal op. Na nog een schot van Dennis, waarbij de keeper redt, en een kans voor Twan, maar hij glijdt de bal naast, levert dit geen goal op. Ijvc wat de laatste minuten beter wordt krijgen de bal er ook niet in, mede door het slecht uitspelen van hun, en enkele schoten vliegen over het doel van Ens. Het blijft vanmiddag 2-2, waardoor Ens een plekje zakt naar de 4e plek. Op 1 punt van Espel, en 3 van SVBS, maar die hebben een wedstrijd meer gespeeld. HJSC de koploper wist vandaag nog geen kampioen te worden door met 4-4 gelijk te spelen in Steenwijk. Dus alles is nog steeds open in deze klasse. De nummers 5 en 6 volgen ook nog op enkele punten. Dus er moet nog vol gestreden worden voor de nacompetitie. Volgende week speelt Ens thuis tegen Steenwijker Boys, en wij hopen op vele steun langs de zijlijn.

Opstelling: Richard, Robin, Roy, Tom, Arjan (Koen 45ste), Manasse, Twan (Jim 76ste), Jurre, Kay (toer 80ste), Tony, Dennis.