U bent hier: Nieuws » 2018 » Ens laat kans op een periode schieten.

Ens laat kans op een periode schieten.

08-12-2018, s.v. Ens – Woudsend

Ens laat kans op een periode schieten.

Om 13:00 uur stond vandaag de soep met broodjes klaar. We hadden vandaag een gezamenlijke lunch met het 1e en het 2e, ter afsluiting van de 1e seizoenshelft. Iedereen liet het zich goed smaken. Helaas was door de regen het 2e veld afgekeurd en daardoor het 2e elftal vrij, maar iedereen was toch aanwezig voor de lunch. Ook was er vandaag voor de 1e keer dit seizoen een pupil van de week, Sten Bruijnes spelende bij jo8. Sten was gelijk aanwezig bij de teambespreking, hij vond het allemaal een beetje spannend, maar hij werd goed opgevangen door de spelers en meegenomen naar de kleedkamer en het veld, waar hij mee mocht doen met de warming-up. Door wat afwezige spelers (Roy verhuizen, Gijs lichte hersenschudding, Richard nog geblesseerd) moest Richard wat schuiven in de opstelling. Hij waarschuwde de spelers ook tegen het fysieke Woudsend, dat ze uit de duels moesten blijven, en voetballend de oplossingen moesten zoeken. Vandaag was het ook de dag van de club van 50, en sponsors. Mede daar door stond er genoeg publiek langs de lijn. Als Ens vandaag wint kan het eventueel een periode pakken, als koploper HJSC de inhaal wedstrijd verliest bij Beltschutsloot, door de regen was deze wedstrijd afgelast. Dus de mannen van Ens moesten vandaag vol aan de bak. Om 15:00 klinkt het fluitsignaal voor de aftrap. De 1e 10 min is van beide kanten een beetje aftasten, mede door de wind is het lastig voetballen. In de 12e min is de 1e kans voor Woudsend, de bal wordt voor gegeven, maar wordt over geschoten. 2 minuten later krijgt Ens hun 1e kansje, maar Koen schiet de bal over. Even later krijgt Woudsend een corner, Frank bokst de bal weg, belandt voor de voeten van een tegenstander, maar die schiet de bal in de rebound over. Op een vrijetrap van Woudsend, wat over gaat en een schot van Tony van 25m wat naast gaat, gebeurd er weinig in het 1e half uur. In de 34e min krijgt Woudsend weer een corner, de bal blijft voor het doel liggen, in de scrimmage wordt de bal van de doellijn gehaald. Dennis krijgt nog een kans in de 40e minuut, als Koen de bal voor geeft op hem. Dennis kapt en draait en schiet met rechts vanaf de 16, net naast. Ens komt er de 1e helft niet aan te pas. Verliezen veel duels op het middenveld, en er is te weinig beweging zonder bal, wat mede door Woudsend komt, die goed staan. Rust, tijd voor een bakkie thee en een woordje van de trainer. Kay wordt de 2e helft gebracht voor Jim. Het begin is weer voor Woudsend wat gelijk in de 47e minuut een vrijtrap krijgt op de punt  van de 16, door een onnodige overtreding van Ens. De bal wordt op doel geschoten en tot corner verwerkt. Als Woudsend de bal het strafschopgebied in slingert, komt de bal binnen de 5m lijn. Ens let niet op, en verdedigt niet mee, zodat Woudsend simpel de bal binnen kan koppen, 0-1. 10 minuten later schiet Woudsend via een verdediger van Ens de bal in het zijnet, de corner levert niks op. In de 60e minuut grijpt Richard in, Toer komt er in voor Manasse, zodat Jurre een linie doorschuift. Lang kan Toer niet genieten van deze invalbeurt, in de 66e minuut moet hij gewisseld worden voor Frank H, door een hamstring blessure. Wanneer Kay de bal in de 69e minuut hoog en strak diep geeft op Tony, neemt Tony de bal in 1x uit de lucht, met buitenkant rechts, hij plaats de bal over de keeper heen in de verre hoek, 1-1. Tot de laatste minuut gebeurt er niet zoveel meer. Alleen krijgt Ens nog een vrijetrap op de punt van de 16, dit levert niks op. Maar als Tony de bal in de rebound nog een keer voorgeeft valt de bal bij de 2e paal neer, maar Kay kan er net niet bij met zijn hoofd. Het blijft 1-1, Ens mag achteraf blij zijn met deze uitslag, want meer zat er vandaag niet in. De 1e periode is dus voor HJSC wat zonder zelf te spelen, deze wint. Ens gaat wel als 2e op de ranglijst de winterstop in. Nog 1 week trainen, en dan de verdiende rust. 9 februari staat de 1e competitiewedstrijd weer op het programma tegen HJSC de koploper. Iedereen alvast fijne dagen, en tot volgend jaar.

Opstelling: Frank J, Robin, Jurre, Tom, Arjan, Manasse (Toer 60e, Frank H 66e) Gerben, Tony, Jim (Kay 46e), Koen, Dennis.