U bent hier: Nieuws » 2018 » Even voorstellen

Even voorstellen

De meesten van jullie zullen mij als jeugdtrainer, oud speler en clubmens wel kennen. Komend seizoen ben ik de nieuwe hoofdtrainer van Sv. Ens. Mijn naam is Richard Nijboer. Al mijn hele leven woonachtig in Ens. Gelukkig samenwonend met Gerda en samen hebben we 2 zoons, Sven (15) en Vigo (11). In het dagelijkse leven werkzaam bij bouwbedrijf van Rooijen-Balk.

Door een aantal hardnekkige en slepende blessures ben ik al op vrij jonge leeftijd zelf gestopt met voetballen (26), hierna een aantal jaar vooral gebaald om half 3 op zaterdagmiddag langs de lijn, vooral omdat je er zelf nog zo graag zou staan. Vanaf het moment dat onze oudste zoon begon met voetballen ben ik ook aan de slag gegaan als trainer. Ik heb een cursus jeugdtrainer gedaan alsmede de cursus TC III/Uefa C. Na bijna alle jeugdelftallen te hebben doorlopen bij Sv. Ens, van de toenmalige F3 tot en met de laatste 5 seizoenen de Jo19 (waarvan het afgelopen seizoen als meest succesvol met het behalen van het kampioenschap en de bekerfinale), was ik wel toe aan een andere stap. Ik heb nagedacht om ergens anders te gaan trainen om zo ook bij andere verenigingen ervaring op te doen. Tot het moment dat ik werd gevraagd om bij Sv. Ens hoofdtrainer te worden. Na verschillende goede gesprekken met de TC besloten deze mooie kans en uitdaging aan te gaan.

Als trainer heb ik als doelstelling om op een plezierige manier het maximale uit zowel speler als spelersgroep te halen. Als spelers plezier hebben in het voetbal en graag naar de club komen is dat denk ik een eerste voorwaarde om te presteren. Plezier, ontwikkeling en samenwerking zijn hierbij sleutelwoorden.

Door het doorschuiven van een behoorlijk aantal jeugdspelers zal de concurrentie hopelijk terugkeren zodat we van het 1e en 2de weer een echte selectie kunnen vormen waarbij iedereen zal moeten knokken voor zijn plek. Kunnen de jonge nieuwkomers zich manifesteren en zal de bestaande kern de kar enigszins kunnen gaan trekken?

Uiteraard ben je als trainer ook sportman en streef je een zo hoog mogelijk doel na. Ik besef ook dat als beginnend hoofdtrainer uitspraken hierover best gevaarlijk zijn. Sv. Ens streeft er echter op termijn weer naar om weer actief te zien in ieder geval de 4e klasse. Voor mezelf kan ik me hier uiteraard in vinden maar voor komend seizoen wil ik er in ieder geval ervoor te zorgen dat het weer leuk wordt om voor Ens 1 te spelen en dat het voor de supporters weer leuk wordt om naar Ens 1 te kijken.

De eerste 2,5 week training hebben we voor de vakantie al gehad en dat zijn wat mij betreft goed bevallen. Dinsdagavond 14 augustus zullen we de draad weer oppakken voor wat hopelijk een mooi en sportief seizoen zal worden.

Ik als trainer en mijn staf, Andre, Daniel en Piet kijken met plezier uit naar het nieuwe voetbalseizoen en hopen een ieder van jullie snel te zien.

Met sportieve groet,

Richard Nijboer