U bent hier: Nieuws » 2018 » 3-11-’18 vv Steenwijker Boys- sv Ens

3-11-’18 vv Steenwijker Boys- sv Ens

Ens neemt de punten mee naar de polder.

Daar gaan we weer, vandaag stond de wedstrijd in Steenwijk tegen Steenwijker Boys op het programma. De wedstrijd stond om 16:30 uur gepland om te beginnen, maar mede door een vete tussen de buren van Olde Vest en de Boys, begon de wedstrijd een half uur later. De buren van Olde Veste laat expres hun laatste wedstrijd om 15:00 beginnen, zodat ze laat klaar zijn. Omdat beide ploegen van dezelfde velden gebruik maken, heeft dit invloed op het programma van Steenwijker Boys. Nu de wedstrijd wat later zou beginnen, hadden we tijd om thuis in de bestuurskamer de wedstrijdbespreking te doen, zodat de mannen zich in Steenwijk rustig konden voorbereiden in de kleedkamer (zonder oplettend oog van de trainer). Het rustig voorbereiden werd wel iets te letterlijk genomen, ook door de ploeg uit Steenwijk. Omdat het hoofdveld nog bezet was, moesten beide ploegen op een slecht bijveldje warm lopen, maar dit werd ook niet echt fanatiek gedaan. De keeper Richard werd op veld 5 warm geschoten door Gerben, en de rest deed maar wat op het veldje. Ze zeggen wel eens een slechte generale is een goeie uitvoering, dus houden we ons daar maar aan. Door wat omzettingen en een iets andere tactiek begonnen we om 17:00 uur aan de wedstrijd. Door de frisse dag/avond zaten we allemaal warm aangekleed op de bank, hopende dat we warm werden van het spel. En dat kwam wel een beetje uit. Ens begon scherp, wat een klein kansje opleverde voor Manasse. Maar zijn schotje leverde niks op. Als Tony de bal 4 min later onderschept halverwege de helft van de Boys. Loopt hij door, en schiet hij van 16 m de bal via de paal binnen, 0-1.  Enkele minuten later valt Twan geblesseerd uit, wat op een hamstring blessure lijkt, en dus waarschijnlijk ook enkele weken aan de kant staat. Misschien wel de oorzaak van de matige warming-up. Jim is zijn vervanger in de 12e minuut. De keeper van de Boys onderschept een goeie voorzet van Kay in de 21ste minuut goed, wanneer hij goed oplet en meedoet met het spel, anders werd dit wel een goeie kans voor Ens. Wanneer Steenwijker Boys er in de 30ste min goed door komt, en de bal afvuurt op Richard, redt hij goed. In de counter komt Ens er gevaarlijk uit, maar ze krijgen de bal net niet bij de medespelers. In de 37ste min krijgt Ens een vrijetrap op de helft van de Boys. Tony steekt de bal op Kay, die doet een actie in de 16m, schiet, maar weer let de keeper goed op. Vlak voor rust krijgt Ens nog een goeie mogelijkheid, als Kay de bal voorgeeft over de grond. Tony doet een overstapje, maar de spitsen (Koen & Jim) letten niet op, en stonden al te ver in hun actie. Rust.

Na een lekker warm bakje thee, begon Ens goed aan de 2e helft. Als Kay de bal aan de zijlijn krijgt, een mooie actie er uit tovert, oploopt aan de zijlijn en goed voorgeeft. De bal komt bijna voor de voeten van Jim, maar die vergeet de bal er in te lopen/glijden. Ook Steenwijker Boys komt er nog wel eens aan te pas, als ze schieten van 16m , maar Richard redt weer goed. Ens komt op 0-2, als Tony de bal krijgt, op het doel afloopt en de bal goed in de hoek van het doel binnen schiet. Eindelijk de bevrijdende 0-2 voorsprong, zou het vandaag toch eens goed komen. Een kwartiertje later krijgen de Boys een vrijetrap op 30m van het doel van Ens. De laatste man van hun haalt uit, in 1x op het doel. De bal vliegt over Richard heen en belandt prachtig in het doel. Is het een misser van Richard of zat de bal verscholen in het licht van de lichtmast, wie zal het zeggen. Gelijk na de goal valt Gerben in voor Gijs die licht geblesseerd is, verse kracht op het middenveld. In de resterende tijd gaat het spel op en neer, maar er gebeurt niet zoveel. Alleen kay gaat nog een x op de keeper af. De bal wordt slapjes ingeschoten en belandt in de handen van de keeper. Misschien moest de bal wel naar links afgelegd worden, naar de goed mee lopende Koen, maar dat is achteraf. Na deze actie wordt de moe gestreden Kay gewisseld voor Frank, en Ens iets behoudender gaat spelen. Het blijft 1-2 voor Ens, een mooie overwinning. Omdat de kantine in Ens al gesloten is, besluiten de spelers met zijn allen in Steenwijk te blijven en te genieten van de welverdiende biertjes. Volgende week is Ens vrij, en staat 17 nov een uitwedstrijd in Belt-Schutsloot op het programma om 14:30.

Opstelling: Richard; Robin, Roy, Toer, Jurre; Manasse, Tony, Gijs (70ste Gerben); Kay (86ste Frank), Koen, Twan (12e Jim).