U bent hier: Nieuws » 2018 » Nog even het verslag van 24 november.

Nog even het verslag van 24 november.

24-11-2018 SV-ENS – EBC

Sint komt in Ens aan, zal dit helpen EBC te verslaan.

Op deze frisse winterdag waren we op tijd op de club. Het was de dag van de teamfoto`s van het eerste en tweede. Ook Koen kwam binnen, “trainer ik ben een schoen kwijt”. Na wat gebel en wat gezoek achter in het materiaalhok, niks gevonden. Uiteindelijk de schoenen van de assistent gepast, die nog op de club stonden, en die zaten hem als gegoten. Dus ook Koen kon meedoen. Na de wedstijdbespreking maakte iedereen zich klaar voor de foto en warming-up. Alleen liep de warming-up voor onze doelman Richard niet goed af. Tijdens een afwerkvorm van de spelers zakte hij door zijn enkel tijdens een redding, die gelijk dik werd. Het meespelen stond op losse schroeven. Na wat water op de enkel en wat proberen te lopen werd hij ook nog ingetapet. Het zag er niet best uit voor hem, en er werd besloten om niet te keepen. In overleg met Martin (leider van het 2de) mochten wij Devy gebruiken, bedankt daarvoor. Een kleine chaotische voorbereiding. De wedstrijd begon hierdoor 10 minuten later, waar de scheids het mee eens was, maar onze tegenstander van vandaag EBC niet . Enkele spelers mopperden aardig, dus een extra motivatie voor ons om hun te verslaan. Na het fluitsignaal, was het begin voor Ens. In de 4de minuut pakte de keeper van EBC een schot van Tony. Een minuutje later gaat een vrije trap van Ens net naast het doel. Ens speel erg sterk in de begin fase. Wanneer Ens een mooie aanval opzet in de 8ste minuut met een driehoekje, komt de bal bij Manasse. Die haalt uit van net buiten de 16, alleen vliegt de bal net naast. Ook EBC probeert iets, een schot van 20 meter gaat net naast het doel van Devy. De minuten hierna gaat het spel een beetje op en neer. Tot de  19de minuut, als de keeper van EBC slecht uitschiet. Gijs verovert hierbij de bal net buiten de 16, die bedenkt zicht niet en haalt uit. De keeper blokt het schot met zijn voeten, waardoor de bal bij Kay komt en die kan de bal binnen tikken, 1-0. In de 25ste minuut heeft de keeper van EBC een goeie redding op een goed schot van Jurre vanaf 25 m. Een schot van Jim in de 30ste minuut vliegt ook net naast. Totdat Tony de bal op de middenveld krijgt en Jim diep stuurt. Die geeft de bal hard en strak voor op Dennis, die knalt de bal binnen in de 39ste minuut, 2-0. Vlak hierna krijgt die zelfde Dennis nog 2 kansen. Zijn eerste, die hij goed op doel kopt, wordt tot corner verwerkt, en zijn tweede schiet hij net naast, na een goeie aanval van Ens. Als het bijna rust is, krijgt Jurre op het middenveld de bal van Manasse. Hij haalt uit vanaf 18 m en scoort de 3-0, als de keeper mis zit in de blessuretijd van de eerste helft. De scheids maakt er daarna ook een einde aan, rust. Tijd voor een warm kopje thee en een woordje van de trainer. Het spel is goed en er is dan ook weinig op aan te merken door de trainer. Alleen dat we zo door moeten gaan en zorgen voor nog zo`n helft, en misschien werken aan het doelsaldo. Ens gaat weer goed van start. Door een overtreding van EBC, krijgt Ens een vrije trap aan de linker kant. Jurre legt de bal op het hoofd van Jim, maar die laat de 100% kans liggen en kopt de bal naast. Als Dennis in de 55ste minuut de bal in de loop meekrijgt van Jurre, scoort hij de 4-0. Eindelijk maakt Ens het af, en is dit misschien wel de mokerslag voor EBC, die er vandaag niet aan te pas kwam. In 67ste minuut krijgt Dennis weer een kans, als hij de bal voor krijgt van Kay. Maar hij presteert het om deze te missen als hij al bijna in het doel staat. De daarop volgende minuten krijgt Ens nog want kansjes, maar deze gaan net naast. Tot de 77ste minuut, als Gijs een ingooi onderschept. Hij werkt zich door de verdediging heen en geeft de bal voor op Jim. Die schiet de bal op doel en via een verdediger gaat de bal in het doel, eigenlijk een edje, maar hij komt op Jim zijn naam, 5-0. Het is een prachtige middag voor Ens, wat goed en verzorgd voetbal op de mat legt. Zelfs de 6-0 komt nog op het bord. Als Gijs de bal voor geeft op Kay, die mist deze opgelegde kans. De bal komt hierna bij Jim, die haalt wel goed uit. Maar de bal wordt voor of achter de lijn nog geblokt ( volgens Jim zat hij erin) door EBC. In de rebound hiervan scoort Tony de 6-0 in de 88ste minuut. Een geweldige mooie overwinning wordt dit, als de scheids affluit voor het einde. Ens stijgt hierdoor naar de 3de plek. Volgende week moet Ens afreizen naar Heerenveen. Hopende dat Ens deze goeie reeks doortrekt.

Een goed begin van het sinterklaas weekend!

Opstelling: Davy, Robin( Arjan 67ste minuut), Roy, Tom (Toer 56ste minuut) , Jurre, Manasse, Gijs, Tony, Jim, Kay, Dennis (Koen 67ste minuut)