U bent hier: Nieuws » 2018 » Tweede bekerwedstrijd Ens 1.

Tweede bekerwedstrijd Ens 1.

7-9-2019 sv Ens – VHK, 2e bekerwedstrijd

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen 4e klasser VHK op het programma. Door de nodige afwezigen vandaag, moesten we weer improviseren. In overleg met de aanvoerder werd besloten om hetzelfde systeem te spelen (1-3-4-3)als vorige week, alleen werd nu Manasse in de verdediging gezet op de plek van Roy. Om 15:00 uur klinkt dan het fluitsignaal. Ens wil de tegenstander gelijk vastzetten en ze onder druk zetten. Na 3 min ligt de bal al in het doel, alleen ligt hij in het verkeerde doel, achter Frank. Een diepe bal op de rechtsbuiten van VHK. VHK komt er met een paar man tegelijk uit, hij schiet, Frank redt nog eerst, maar in de rebound wordt er toch gescoord door VHK, 0-1. Enkele minuten later stuurt Gijs Dennis weg op links. Wanneer hij in het strafschopgebied is legt hij hem breed op Koen. Een uitgelezen kans om te scoren, maar hij presteert het om hem naast te schieten.  Het spel gaat op en neer, wat voor beide teams de nodige kansjes oplevert. De 1ste is voor de spits van VHK, die wint het duel van Manasse, schiet, maar Frank redt goed. Dennis lost even later nog een schotje, maar die landt in de handen van de keeper. Direct hierna komt VHK er weer uit, maar de middenvelder van VHK schiet hem naast. Een kopbal uit een corner van Ens levert ook geen goal op. Tot de 24ste minuut als VHK weer in de aanval gaat. Het wordt een sprintduel met Gijs, de speler van VHK loopt het strafschopgebied in. Gijs zet een sliding in, maar de speler van VHK wordt neer gelegd. De scheids kan niks anders dan een penal geven. Deze wordt goed binnen geschoten door de spits van VHK, 0-2. Op een goeie redding van Frank na, gebeurt er de resterende minuten van de 1ste helft niet zoveel. Tot de 39ste minuut als VHK weer een vlijmscherpe uitbraak heeft en de bal beheerst binnen wordt geschoten, 0-3. Rust. Richard zet in de rust de boel om en gaat weer 4-3-3 spelen. Robin vervangt de licht geblesseerde Mark, Twan komt er in voor Manasse en gaat linksback spelen. Michiel en Toer gaan centraal spel, Tony zakt een plekje op het middenveld, Gijs en Gerben blijven de lopers op het veld. De aanvallers blijven staan. Ens komt beter uit de start blokken in de 2e helft. Het levert zelfs een goal op in de 54ste minuut als Toer met een diepe bal Kay wegstuurt. Hij loopt samen met Koen op de keeper af. Hij besluit om zelf te schieten, en weet de keeper ook te passeren, 1-3. Als Ens even later voorin bal verliest lijdt, komt VHK er razend snel uit. Frank twijfelt op de diepe bal, wel of niet uitkomen. Hij besluit om te blijven staan, de speler van VHK schiet, maar tegen de handen van Frank. In de 65ste krijgt VHK een corner, een speler van Ens werkt de bal weg, maar precies in de voeten van een speler van VHK. Deze bedenkt zich niet, en met een keiharde streep, vliegt de bal van 18m tussen iedereen door, maar de bal knalt precies op de vuisten van Frank.  Veel gebeurt er niet meer, VHK gelooft het wel, en Ens weet de kleine mogelijkheidjes die ze nog krijgen niet te benutten. Wanner we op de bank tegen mekaar zeggen, een 1-3 is een uitslag om mee te leven, weet VHK toch nog te scoren in de 90ste minuut, 1-4. Het blijft hier bij, wat geen vervolg in het bekertoernooi wordt. Komende dinsdag heeft Ens nog een oefenwedstrijd in Friesland tegen 5e klasser Aengwirden. Volgende week zaterdag 14-9 heeft Ens hun laatste bekerwedstrijd in en tegen 3e klasser Willemsoord. Zoals het nu lijkt is Ens dan weer compleet, en kunnen ze eindelijk naar het begin van de competitie toe gaan werken. We zien jullie dan weer graag langs de kant op 21-9.