U bent hier: Nieuws » 2019 » Ens 1 verliest derby.

Ens 1 verliest derby.

28-9-2019 Nagele- Ens

Ens verliest derby.

Vandaag moest Ens het opnemen in en tegen Nagele. Waar de spelers van Ens vertrokken met een zonnetje in de lucht, kwamen ze in Nagele in de regen aan. Het was vandaag echt herfst, met flinke regenbuien in de warming-up, maar tijdens de wedstrijd was het redelijk weer. Ens begon redelijk goed aan de wedstrijd, wat na 3 min het 1ste wapen feitje opleverde voor Gijs, maar zijn kopballetje ging over. Koen krijgt een kwartiertje later ook een kans om te scoren, maar ook zijn kopbal gaat over het doel, na een vrijetrap van Tony. Na 20 min wordt Nagele sterker en sterker, ze zijn duidelijk scherper vandaag dan de spelers van Ens, winnen veel duels en gaan alle duels met de volle 100% aan. Ze krijgen dan ook een paar kansen om te scoren, alleen de 1ste aanval strandt voor het doel, en bij de 2e aanval gaat het schot hoog over. Wanneer in de 32ste minuut Ens de bal naar voren schiet, verliest Kay zijn duel op het middenveld. De linksback  van Nagele stoomt daarna aan de linkerkant op. Hij geeft een lage voorzet, Richard krijgt de bal niet klem, waarna een speler van Nagele simpel de bal binnen kan tikken, 1-0.  Enkele minuten later krijgen de gastheren nog een kans. Een diepe bal van Nagele gaat net over Gerben heen, waardoor zijn tegenstander zo op Richard af kan. Hij probeert hem breed te leggen op een medespeler, maar Roy glijdt net op tijd de bal weg, waardoor dit niks oplevert. Rust. Afgesproken dat Ens scherper uit de kleedkamer moest komen. Maar dit was niet helemaal het geval. Als Nagele in de 49ste minuut een corner krijgt, wordt hij scherp voor het doel gelegd, rond de 5 m lijn. De spelers  en keeper van Ens doen niks, zodat een speler van Nagele de bal zo binnen kan koppen, 2-0. Ens komt in de 52ste min terug in de wedstrijd. Kay lost een schot van afstand op het doel af. Ook de keeper van Nagele krijgt de bal niet klem, zodat Dennis in de rebound de bal binnen kan tikken, 2-1. Als Tony enkele minuten later een vrijetrap mag nemen op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op John, levert dit helaas ook niks op. Hierna grijpt de trainer in met enkele wissels. Michiel gaat op de plek van Roy spelen, Roy schuift 2 linies naar voren, naar de spitspositie, voor meer vastigheid voorin. En Robin komt er in voor Gerben, waardoor Gijs weer op het middenveld komt. Ens probeert hierna van alles, maar echte grote kansen levert dit niet op. Enkel een schot van Koen nog, maar die gaat recht op de keeper af. Ze komen niet meer tot scoren, waardoor het vandaag  2-1 blijft in het voordeel van Nagele. Volgende week staat er weer een thuis wedstrijd op het programma, tegen IJVC uit IJlst. 15:00 op sportpark de Seidelhorst.

Opstelling: Richard, Gijs, Roy, Tom, Toer (Jim 75ste), John, Gerben (Robin 59ste), Tony, Kay (Michiel 59ste), Koen, Dennis.