U bent hier: Nieuws » 2019 » Ens pakt de winst.

Ens pakt de winst.

Vandaag stond de 1ste competitiewedstrijd tegen Irnsum op het programma. Irnsum dat vorig seizoen nog uitkwam in de 4e klasse op zondag, had besloten om op zaterdag te gaan spelen, waardoor ze automatisch een klasse zakken, dus kwamen zij bij Ens in de competitie. Omdat het geen bekende van Ens is, wist Ens ook niet wat ze moesten verwachten van Irnsum. Richard had zich een klein beetje ingelezen, waaruit bleek dat Irnsum een gevaarlijk scorende spits heeft. Dus Tom kon vandaag laten zien dat hij deze spits kan uitschakelen. Omdat dit voorlopig het laatste mooie weekend is, zijn de meeste boeren ook druk op het land in de uien en aardappelen. Ook Gijs was deze week druk, geen tijd om te trainen, alleen maar werken. Zelfs de wedstrijddag kwam in gevaar, hij moest opzoek naar een waardige vervanger. Stad en land afgebeld, Level 1, Abeos gebeld, niemand kon, iedereen was al druk of verhuurd. Omdat er toch niets anders opzat, moest hij uiteindelijk met pijn in zijn hart zijn schoonvader (tevens de voorzitter van de voetbal) bellen. Maar natuurlijk Gijs, ik vervang jouw, zodat jij kan voetballen zei hij, maar op 1 voorwaarde, dat Ens moest winnen vandaag.  Zo gezegd zo gedaan, Gijs iets later als gepland aanwezig op de club, zodat de voorbereiding van het 1ste kon beginnen vandaag. Onder het genot van de zon en enkele tientallen toeschouwers was de aftrap om 15:00 uur. De 1ste 10 min ging een beetje gelijk op, en speelde op het middenveld af. Als even later Irnsum een corner krijgt, wordt deze hoog voor het doel gegeven. Richard probeert de bal te vangen, maar komt net te kort om de bal klem te krijgen, de bal valt voor de voeten van een tegenstander en deze schiet op doel. De bal wordt uiteindelijk van de doellijn gered. Ens probeert er dan uit te counteren, alleen het schotje van Dennis levert niks op. Enkele minuten later zet Ens een mooie aanval op. De bal komt bij Tony terecht op de rand van het strafschopgebied. Hij haalt uit met links, maar via een rug van Irnsum belandt hij op de buitenkant van de paal. Kay krijgt iets later nog een kansje als hij prachtig wordt weggestuurd, maar zijn schot gaat voorlangs. In de 23ste minuut krijgt Ens een corner. Koen legt hem hoog bij de 2e paal, maar via een stuit en de tanden van Tony komt de bal bij Dennis, en hij weet hem simpel binnen te tikken, 1-0. Irnsum wordt langzaamaan wat sterker, en proberen met een lange bal de spits te bereiken. Dat lukt uiteindelijk ook als Tom net te klein is om de bal weg te koppen. De spits haalt daarna uit, maar de bal zeilt net naast. De scheids van vandaag had niet zijn beste dag. Waar Ens hem vorig seizoen ook een keer had bij een uitwedstrijd, en niet best floot, deed hij dat vandaag ook niet. Wanneer John de bal verovert op het middenveld, een actie er uit gooit, tegenstander voorbij, wordt hij uiteindelijk neer gelegd op de rand van het strafschopgebied. Maar niks aan de hand zegt hij, tot verontwaardiging van iedereen. Als Kay nog een kansje heeft, maar niet weet te scoren, waar hij hem beter had kunnen terugleggen op de vrij staande mensen, is het de beurt aan Irnsum. Een goeie aanval van hun op rechts, de bal wordt voorgegeven, Ens twijfelt een beetje om in te grijpen, een speler van Irnsum haalt uit, en via de inglijdende Gerben, ligt hij in het doel achter Richard, 1-1. Ens is het in deze fase een beetje kwijt en krijgt zelfs de 1-2 om hun oren. Als in de 43ste minuut de spits diep wordt gestuurd met een lange bal, Ens stapt, de speler staat buitenspel, maar er wordt niet gevlagd voor buitenspel. De spits kan zo simpel doorlopen en scoren, 1-2. Rust. Na de preek van Richard, valt het stil in de kleedkamer. De meeste zijn ook uitgeblust door de warmte. Blijft lang stil, tot John zegt: is dit stilte voor de storm, want als dat zo is, dan gaan we vlammen de 2e helft.  En niks is minder waar. Waar de meeste toeschouwers nog in de kantine staan te genieten van een 2e biertje, ligt de bal voor Ens alweer in het doel. Als Koen weggestuurd wordt, loopt hij op de keeper af, maar zijn schot wordt gekraakt door de keeper. De bal krijgt een curve omhoog waardoor hij uiteindelijk voor de voeten van Dennis komt. Deze mogelijkheid laat hij niet liggen, en schiet de bal binnen in de 47ste minuut, 2-2. Een goeie 10 minuten later zet John goed druk op het middenveld. Hij verovert de bal en stuurt Koen weer diep. Koen die al een tijdje droog staat, en zelfs thuis met zijn vader aan het trainen is geslagen om het scoren weer onder controle te krijgen, weet nu de bal eindelijk weer in het netje te krijgen, 3-2 in de 59ste minuut. Veel gebeurt er niet in de resterende tijd van de 2e helft, het spel speelt zich veel op het middenveld af. Er worden nog wat wissels doorgevoerd. Gijs komt er in voor Gerben, Michiel voor Kay en Jim voor Robin. De wissels worden gelijk getest door de tegenstander door enkele aanslagen uit te delen. Gijs krijgt een paar flinke tikken, wat geel oplevert voor de spits van Irnsum. Als vlak voor tijd Jim ook gemeen geraakt wordt op zijn enkel door de tegenstander, is dit wel een overtreding met een rood randje. Maar de scheids vindt het niet zo zwaar, en geel waardig. Is zijn 1ste overtreding nog maar, zegt hij. Ens zet nog een keer aan, wat een corner oplevert. Koen geeft hem voor, bal komt bij Tony, en hij loopt hem binnen, 4-2 in de 91ste minuut. Ook Irnsum krijgt in dezelfde minuut nog een corner, en ook deze wordt binnen gekopt, 4-3. Het blijft hierbij, een goeie pot vandaag wat een mooie overwinning opleverde. Volgende week staat de 1ste polderderby op het programma in en tegen Nagele om 14:30. Ens hoopt dan weer op veel support langs de kant, we zien jullie daar, tot volgende week.