U bent hier: Nieuws » 2019 » Fouten kost punten.

Fouten kost punten.

Vandaag moest Ens het thuis opnemen tegen Espel, de polderderby. Vroeger was dit de wedstrijd van het jaar, waar veel strijd, heel veel strijd en passie in zat. Je wist dat je toen niet kon verzaken. Dus van te voren dit ook aan de jongens gemeld, dat ze vol strijd de wedstrijd in moesten, wetende dat Espel dit ook altijd doet. Vandaag is ook de voorlopig laatste wedstrijd van Tom Verhagen, die aangeven heeft, even rust wil. En de laatste wedstrijd van onze voorzitter Klaas-Jan Loosman, zijn plek wordt volgende week overgenomen door Johan Koomen. Dus zou een mooi cadeau zijn als de 3 punten in Ens bleven vandaag. Om 15:00 klinkt het fluitsignaal voor de aftrap, waar onze pupil Daniel Thalsema het goede voorbeeld gegeven heeft om te scoren. Maar dat voorbeeld is Ens even kwijt na 5 minuten. Als Espel een corner krijgt, levert dit niks op. Ens probeert er dan uit te komen, als Gerben de bal terug speelt op Richard, schiet Richard de bal slecht weg, zo in de voeten van een speler van Espel. Deze bedenkt zich niet, en schiet in 1x op doel, en scoort van zo’n 25m, 0-1. Espel is het 1ste half uur ook sterker, en scherper, winnen veel duels. Wat na een half uur dan ook de 0-2 oplevert. Een vrijetrap van Espel van de linkerkant van het veld. De bal wordt laag voorgegeven, Richard komt niet uit, iedereen mist de bal, behalve een speler van Espel die de bal zo binnen kan tikken. Piet vlagt nog voor buitenspel, maar de scheids wuift dit weg. Ens weet na deze tegenslag wel weer terug in de wedstrijd te komen. Een minuut later komt na een ingooi de bal bij Tony, die speelt John in. Kay roept en krijgt de bal prima ingespeeld door John, en Kay scoort beheerst de 1-2. Vlak voor rust komt Ens helemaal terug in de wedstrijd, een corner komt hoog voor het doel, en Dennis kan de bal binnen koppen in de 42ste minuut. Rust. De 1ste kans na rust is voor Espel, een aanval over rechts, de bal wordt terug gelegd op de rand van het strafschopgebied, maar de speler van Espel verzuimt om te scoren, de bal vliegt hoog over het doel. Ens herpakt zich goed en wordt sterker en beter. Dit levert een kans op voor John, na een diepe bal van Michiel. John gaat op het doel af, schiet, maar de bal gaat net naast. Tony haalt even later ook nog uit vanaf de 16, maar de keeper redt goed. En zo uit het niets scoort Espel in de 54ste min de 2-3. Een diepe bal van achteruit op de rechtsbuiten, Jim heeft alle tijd om de bal weg te werken, maar schrikt als Richard daar opeens verschijnt ver buiten zijn doel, en zo de verdediging  van Ens voor het blok zet. Maar Richard mist helaas compleet de bal, en de speler van Espel kan hierdoor simpel de 2-3 binnen schieten. Ens blijft wel sterker de resterende tijd. Dit levert nog wat kansjes op voor John en Koen. Tot in de laatste minuut wordt er gestreden door Ens, Koen schiet nog een keer op keeper, de rebound komt bij Roy terecht, die haalt ook nog uit, maar de bal wordt weer geblokt. Hij wil er niet meer in vanmiddag, het blijft 2-3 voor Espel. Volgende week speelt Ens weer thuis tegen Bakhuizen om 15:00 uur, hopende dat jullie dan weer langs de kant staan voor de nodige support.

Opstelling: Richard, Robin, Michiel (Roy 80ste), Tom, Toer (Jim 30e), John, Gijs, Gerben (Koen 70ste), Kay, Tony, Dennis.