U bent hier: Nieuws » 2019 » Ens 1 niet door in de beker.

Ens 1 niet door in de beker.

14-9-2019 Willemsoord – sv Ens

Het is vandaag prachtig nazomer weer, dus met goede moed op naar het dorpje Willemsoord. Met een klein aantal van 750 inwoners, en een feestweek in het dorp belooft het vandaag niet druk te worden langs de kant. Om half 3 klinkt het fluitsignaal voor de aftrap. Willemsoord dat vertegenwoordigt is in de 3e klasse, is in deze bekerpoule de bovenliggende partij van alle 4 de ploegen. Na 9 minuten geeft een verdediger van Willemsoord een steekpass op de rechtsbuiten, Jim let niet goed op , waardoor zijn tegenstander met de bal aan de voet op doel af kan lopen, en kan scoren, 1-0. Een minuut later stapt de verdediging van Ens weer verkeert in, waardoor dezelfde speler weer kan schieten, maar hij schiet net naast. In de 13e minuut laat Ens voor het eerst van zich horen,  maar het schot van John treft geen doel.  Enkele minuten later, in de 17e minuut, een diepe bal van Willemsoord. Roy leidt achterin dom bal verlies aan zijn tegenstander. Hij probeert nog de bal weg te tikken, maar tikt zijn tegenstander aan, waardoor hij struikelt en een penalty mee krijgt (wat later bleek dat hij over de bal struikelde). De spits schiet beheerst de penalty binnen, 2-0. De 3-0 komt ook al gauw op het bord. Maar eerst had Tony nog een kop kans na een voorzet van Twan, maar hij kopt  in de handen van de keeper. Na weer slecht verdedigen van Ens, slalomt een speler van Willemsoord zo door de verdediging van Ens, en tikt beheerst binnen in de 24ste, 3-0. Twan mag even later de 3-1 op het bord noteren. Als Ens een goeie vloeiende aanval laat zien, en Twan het eindstation is, scoort hij cooltjes.  Vlak voor rust denkt Tony met een prachtige pass over de breedte het spel te verleggen. Maar de bal belandt in de voeten van de tegenstander, die counteren eruit, maar hun schot gaat net over. Rust. Ens komt na de thee wat beter uit de startblokken, wat resulteert in een schotje van Dennis, (Dennis die door de enkele supporters van Willemsoord als man of the match werd verklaart, en zelfs door de trainer van hun, gekscherend een contract werd aan geboden, wat hij gelukkig niet accepteerde) maar zijn schot is een rolletje. In de 53ste minuut een slim uitgespeelde vrijetrap van Willemsoord, schot met een curve belandt achter Richard op de paal, in de rebound een binnen tikker van Willemsoord, maar deze belandt op de andere paal, geen goal. Als Dennis en Koen allebei een goeie kans krijgen om te scoren. Ligt iets later de bal in het net achter Richard. Als Richard in de 70ste minuut een uittrap neemt, valt ie zo in de voeten van de tegenstander. Deze legt de bal voor het doel, Richard probeert de bal te redden, maar hij tikt de bal zo in zijn eigen doel, 4-1. Even later als een speler van Willemsoord de bal met zijn handen goed voor zijn voeten legt (wat de scheids tot teleurstelling van iedereen niet ziet, en zelfs het publiek dat al enkele biertjes op heeft, ziet dat het duidelijk hands is), scoort hij daarna wel prachtig over Richard heen in de verre hoek vanaf 18m, 5-1. Het blijft hier gelukkig bij. Het bekertoernooi zit erop. Ens kan zich nu klaar gaan maken voor de competitie. Deze week nog een goeie week trainen, waar iedereen zich volle bak moet gaan inzetten, en zich moet laten zien, zal komende zaterdag 21-9 Ens hun 1ste wedstrijd hebben thuis tegen Irnsum. Een nieuwe onbekende tegenstander, dus dit vergt volle inzet en motivatie van Ens. Wij hopen op een goed gevulde zijlijn en steun van de supporters. Tot volgende week.